Magazine Logo

Voorwoord

Pieter Remmerswaal en Ad de Gouw

Ouderschapskennis

De titel van dit boek - Snap jij die ouders? - verwijst naar hulp- en dienstverleners die met deze vraag hun moeite uitspreken om ouders te begrijpen. Tegelijkertijd kun je de vraag in de titel opvatten als een vaak gehoorde uiting van mogelijke handelingsverlegenheid (Hoe moet ik toch met die ouders omgaan?) en ze zien als het begin van een leervraag. De ondertitel Basisboek professioneel werken met ouders verwijst zowel naar de inhoud als naar de lezersgroep van dit boek. De inhoud per hoofdstuk en de rode draad van dit boek bespreken we uitgebreid in de inleiding. Als lezersgroep zien we degenen die professioneel worden opgeleid of bijgeschoold en die als professionals in veel sectoren van hulp- en dienstverlening met ouders moeten samenwerken rondom een kind. (Waar ‘hulpverleners’ staat, bedoelen we 'hulp- en dienstverleners'.) Met dit boek willen we aan vele professionals een handreiking bieden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website