Magazine Logo

11 Ouders en hulpverleners bij een stagnerende kinderontwikkeling

Pieter Remmerswaal en Ad de Gouw

Ouderschapskennis

Wanneer er voor een kind professionele hulp wordt ingeroepen omdat er iets niet goed gaat, krijgen hulpverleners niet alleen met het kind maar altijd ook met de ouders te maken. De afhankelijkheidsrelatie tussen ouders en professionals waarover we in hoofdstuk 10 spraken, krijgt door de problemen van het kind een extra dimensie. Hoe goed iedereen ook zijn best doet, niemand kan vooraf garanderen dat de hulp het gewenste resultaat oplevert. En de vraag of hulp werkelijk tot verbetering zal leiden, houdt de ouders en de hulpverleners bezig en brengt voor beiden onzekerheden mee die niet zelden tot onderlinge spanningen leiden. In de zoektocht naar antwoorden op wat er verbeterd moet worden (Wie moet daarvoor zorgen? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Doet men ook de juiste dingen?) leiden die spanningen en onzekerheden snel tot perikelen in de samenwerking. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website