Magazine Logo

Op de goede weg

Maartje van Amsterdam en Lianne Bonants

Ouderschapskennis

Hoe leer je jonge studenten om aan te sluiten bij ouders van wie ze het gedrag niet begrijpen? Bij ouders die niets willen weten van professionals? Bij ouders die hun kind niet vaccineren, hun kind verwaarlozen of – erger nog – mishandelen? Bij ouders die gevlucht zijn uit Syrië of bij ouders die zichzelf verliezen in een strijd met hun ex-partner? In dit artikel laten Maartje van Amsterdam en Lianne Bonants zien hoe zij basale kennis over de psychologie van het ouderschap overbrengen op hun studenten. Voor iedere professional is het noodzakelijk om een houding te ontwikkelen waarin geen oordeel doorklinkt en waarin ruimte is voor solidaire steun. Aansluiten gaat altijd over het aanpassen van je tempo. Over kleine stapjes, over kijken en luisteren zonder oordeel, over je gezien en gehoord voelen. Over samen puzzelen, veel vallen en helpen opstaan. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website