Magazine Logo

Van de redactie

Janneke van Bockel

Ouderschapskennis

In steeds meer beleidsstukken staat hoe belangrijk ‘aansluiten bij ouders’ is. Dat juichen we toe, uiteraard. Maar, aansluiten bij ouders, wat is dat? Hoe doe je dat? Ga je dan op je knieën en praat je in Jip & Janneke-taal? Of zijn ouders leading (bah!) in de aansluiting – waarbij de ouders die hun ‘hulpvraag’ niet kunnen formuleren het risico lopen dat ze dan ook geen hulp krijgen… In de jeugdgezondheidszorg experimenteert men hoe je ouders meer ‘regie kunt geven’, onder andere door ze zelf afspraken te laten maken via een app. Dit zou de efficiency verhogen, de kwaliteit verbeteren en meer van dat soort wensdromen, maar de uitkomst van het experiment is dat het allemaal weinig uitmaakt. Men ontdekte wel dat ouders geen professionals nodig hebben om gemotiveerd te zijn om het consultatiebureau te bezoeken, en dat bleek dan weer een groot inzicht voor de JGZ-medewerker. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website