Magazine Logo

Column - Aamina’s moeder

Daniël Stuit

Ouderschapskennis

‘We hebben op de afdeling een moeder die nogal moet huilen. Wil jij even met haar komen praten? Oh ja, en zij komt eigenlijk ook niet zo heel vaak op bezoek bij haar dochter. Misschien kun je dat meteen even met haar bespreken?’ vraagt de verpleegkundige. Als ik de zaal binnenkom, zie ik een aantal vrouwen om het bed van een drie weken oud meisje staan. Ze zijn gehuld in kleurige lappen en kijken me vriendelijk aan. ‘Hallo, ik ben Daniël,’ zeg ik. ‘Op deze afdeling verzorg ik de psychosociale zorg. Wie van u is Aamina’s moeder?’ Eén van de vrouwen antwoordt in gebrekkig Engels: ‘Wij komen uit Somalië. Wij spreken geen Nederlands. Is er misschien een tolk in het ziekenhuis? U bent vast de dokter, en de moeder heeft veel vragen over hoe het nu gaat met Aamina. Wij maken ons allemaal heel veel zorgen.’ Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website