Magazine Logo

Opgroeien in twee families

Gé Haans en Yvonne Aartsen

Ouderschapskennis

Pleegkinderen groeien op in twee families: de familie waarin zij geboren zijn en die van het pleeggezin. Het leven van alledag speelt zich hoofdzakelijk af in het pleeggezin. Pleegkinderen hebben te maken met een dubbele loyaliteit: naar ouders en naar pleegouders. Ouders en pleegouders die samenwerken rond het pleegkind, ondersteunen deze loyaliteit. De ouders geven het kind toestemming om bij andere volwassenen op te groeien. De pleegouders laten op hun beurt de ouders in hun waarde. Van de pleegouders wordt dus gevraagd om (met volle inzet) een kind van een ander op te voeden en voor dit kind te zorgen. Tegelijkertijd worden ze verondersteld samen te werken met de ouders: voor het kind is het essentieel dat de ouder nabij is. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website