Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

2 Van de redactie Kolom 4 Oude wijn met een nieuw etiket - Bert Krapels Wat heet (nog) ouderbegeleiding? 5 Het belang van een lectoraat 'Ouderschap en Ouderbegeleiding' | Herman Baartman Alledaags ouderschap 15 Het tien-minutengesprek | Parel van Panama De winst van het denken in buffers: 'Goede ouder'-ervaringen 17 Thema-inleiding | Margreth Hoek, Hanneke Miley en Pieter Remmerswaal 19 Fragiele, goede ervaringen van ouders met hun kinderen, elkaar en de hulpverlening | Pieter Remmerswaal 27 Ouderschapsgroei van beginnende ouders | Margreth Hoek 39 'Goede ouder'-ervaringen creëren met videohometraining | Trudy van Harten 48 Een verpletterend gevoel van verantwoordelijkheid | Kaat Schaubroeck 61 Stressreductie opent de weg naar ouder-power | Jolant van den Haspel 71 Het is oppassen geblazen met woorden | Alice van der Pas Rubrieken 77 Tussen Scylla en Charybdis Signs of Safety: de kracht van opvoeders én de veiligheid van kinderen | Adri van Montfoort en Eric J. Sulkers Een brug tussen praktijk, professionele ervaring en wetenschap | Sietske Dijkstra Literatuur 88 Recensies Alice van der Pas, "Ouderschap: een systemisch multiversum", hoofdstuk 30 in Handboek Systeemtherapie. Rob Bruntink, In het teken van leven. Zorgen voor het ongeneeslijk zieke kind. R. Beunderman, A. Savenije, F. de Rijke & P. Willems, Interculturalisatie in de Jeugd-GGZ. Wat speelt er? 95 Nota Bene Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website