Magazine Logo

Fragiele, goede ervaringen van ouders met hun kinderen, elkaar en de hulpverlening - Interview met Katinka en Wim Goossens, en hun dochters Stephanie en Céline

Pieter Remmerswaal

Ouderschapskennis

Wim Goossens schreef in 2004 in dit tijdschrift een artikel over de fragiele relatie tussen ouderbegeleiders en ouders van kinderen met een handicap. Op de vraag of we hem en zijn vrouw mochten interviewen over hun 'goede ouder'-ervaringen waren zij meteen bereid mij te ontvangen, en in alle openheid daarover te praten. Op z'n Limburgs gastvrij ontvangen vader Wim en moeder Katinka en hun twee dochters Stephanie, 23 jaar en Céline, 16 jaar mij in hun huis met koffie en een lunch. Ondertussen verblijft hun zoon en broer Michel, 18 jaar en zowel ernstig verstandelijk als autistisch gehandicapt, in zijn kamer waarvan de deur op slot is. In de loop van het gesprek wordt de reden daarvan duidelijk. Hij houdt zich bezig met zijn spulletjes en soms zoekt hij contact, vooral met Céline via het raam. Veelvuldig horen we hem luide keelklanken maken, wat de gezinsleden beduidend minder lijkt af te leiden dan de interviewer (PR). Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website