Magazine Logo

Essay - Brief uit Bonaire

Sabine Vermeire

Ouderschapskennis

Best thuisfront, Intussen ben ik alweer een paar dagen op Bonaire. Een eiland in de Caraïben. Exotisch mooi, een waar snorkel- en duikersparadijs. Prachtige resorts en nog een hele onderwaterwereld om te ontdekken. Een fantastische vakantieplek, ware het niet dat zestig procent van de lokale bevolking onder de armoedegrens leeft. Mensen hebben hier soms twee of zelfs drie baantjes om het financieel te redden. Huisvesting is ontzettend duur en de voedselprijzen bedragen zo’n 130 procent van wat wij voor ons eten betalen. En dat terwijl mensen de helft minder verdienen dan wij - soms krijgen ze zelfs maar een derde van ons loon. Bonaire heeft minder dan 20.000 inwoners. In deze kleine gemeenschap kent iedereen elkaar. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website