Magazine Logo

Verbindingen herstellen

Lianne Bonants

Ouderschapskennis

Volwassenen die in armoede zijn opgegroeid, kregen als kind vaak onvoldoende de kans om vanuit een vertrouwde basis de wereld te verkennen. Bij angst, verdriet, honger of pijn konden zij niet terugkeren naar een veilige haven. Hierdoor voelden ze zich niet geborgen en missen een diep vertrouwen in de ander. Als zij later hun eigen kinderen - soms eveneens in armoede - moeten grootbrengen, hebben ze niet altijd als vanzelfsprekend oog voor de behoeften van dat kind. Solidaire steun is dan noodzakelijk. Helaas zijn deze ouders vaak getekend door het leven. Verbinding met hen maken is ook voor professionals niet altijd eenvoudig. In dit artikel leest u hoe ik mijn studenten leer hoe zij zich wél kunnen verbinden met deze ouders en hun kinderen, maar ook hoe ik mij verbind met de studenten. Het zijn immers parallelle processen. Ouders verbinden zich met hun kinderen, hulpverleners verbinden zich met ouders en docenten verbinden zich met studenten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website