Magazine Logo

Casuïstiek - Hallo? Contact!

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

Snel-diagnostiek tijdens het eerste telefoontje is winst. Nog belangrijker is snel-con-tact: dat ouders binnen tien minuten weten dat het goed is dat ze belden en dat ze aan het juiste adres zijn. Hoe kunnen ouderbegeleiders zich vanaf de eerste telefoon-minuut verbinden met ouders? Een belangrijke vraag! Daarom publiceren we in deze editie van Ouderschapskennis een voorpublicatie uit de herziene druk van deel vier en vijf van het Handboek Methodische Ouderbegeleiding, nu gebundeld in één band: ‘Aanmelding, onderzoek en de adviesfase'. Zoals aanmeldtelefoontjes onaangekondigd binnenkomen1, zo val ik bij de lezer binnen met drie voorbeelden van zulke telefoontjes. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website