Magazine Logo

Adoptieouder zijn

Dany Baert

Ouderschapskennis

Over tweedekeus ouderschap van iedereenskinderen; of loopt het niet zo'n vaart? Onderstaande tekst pretendeert geen objectieve of wetenschappelijke visie te zijn op adoptie. Het is eerder een pamflet, een pleidooi voor begrip voor mensen in een complexe maatschappelijke positie. Ik kruip in de huid van adoptieouders en tracht vanuit hun standpunt te illustreren en te omschrijven hoe zij telkens opnieuw heen en weer geslingerd worden tussen 'eigen' en 'ander', gewoon en ongewoon, wel en niet evident. Ik gebruik een reeks citaten uit reflecties die adoptieouders mij toestuurden, toen ik hun vroeg naar wat de terminologie 'andermans kind' bij hen opriep(1). Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website