Magazine Logo

Schuldgevoel

Een pleegvader

Ouderschapskennis

Die zondagmiddag brengen de kinderen al vrolijk vooruitrennend en verstoppertje spelend, met ons door in het bos. Ook hij doet vrolijk en uitgelaten, maar blijft dichter bij ons in de buurt dan de andere twee. 'Mij dragen...?' vraagt hij. Ik twijfel. Zover hebben we nog niet gelopen en we zijn nog niet van plan terug te gaan. Als ik hem nu al op mijn schouders zet... Op mijn antwoord: 'Eerst nog even zelf lopen, dan gaan we dadelijk uitrusten', rent hij tot mijn verbazing vooruit en zoekt onze twee anderen op in hun spel. Ik had verwacht dat hij, op mijn weigering om hem nu al te dragen, zou beantwoorden met achterblijven om mij zo duidelijk te maken dat hij echt te moe is om verder te lopen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website