Magazine Logo

Thema II: Over gloednieuwe gezinsvormen en het belang van vertelverhalen - Inleiding op het thema

Ineke Huibregtsen

Ouderschapskennis

De verschijningsvorm van het gezin is de laatste decennia ingrijpend veranderd. Eenoudergezinnen hebben altijd wel bestaan, maar zijn nu vaker het gevolg van scheiding of van een bewuste keuze. We kennen inmiddels gezinnen met ouders van het zelfde geslacht, complexe, nieuw samengestelde gezinnen, en woongroepen met kinderen. Ook is adoptie van buitenlandse kinderen sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw toegenomen, evenals de mogelijkheid om met behulp van medische techniek, draagmoeders, eicel- en zaaddonatie een kind te krijgen in situaties waar dat vroeger niet mogelijk was Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website