Magazine Logo

Denken tussen de koeien

Clemens Driessen

Waardenwerk

Ons voedsel wordt steeds technologischer. Boeren lijken te verdwijnen en dieren verworden tot onderdeel van intensieve en volautomatische productiesystemen. Hebben high-tech efficiëntie ons en onze boeren vervreemd van het waardevolle in de landbouw? Of biedt technologie juist nieuwe vormen om betekenisvolle relaties tussen boer, land, gewas en dier te ontwikkelen? Dit zijn interessante vragen in de landbouwethiek. Maar voor een filosoof die geograaf is geworden - zoals auteur dezes - is ook van belang waar we deze vragen denken te beantwoorden. Wat gebeurt er als we niet vanuit onze stedelijke leunstoel ons over voedselproductie zorgen maken, maar daadwerkelijk in het veld gaan kijken naar de ervaringen op de nieuwe technoboerderij? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website