Magazine Logo

De interdisciplinaire zoektocht naar gezondheid - Een interview met Carol Ryff

Hanne Laceulle

Waardenwerk

Carol Ryff, die in januari 2014 een eredoctoraat van de Universiteit voor Humanistiek ontving, leidt aan het Institute on Aging van de University of Wisconsin in Madison (VS) de langlopende studie Midlife in the US (MI-DUS) over gezondheid en welbevinden gedurende de levensloop. De studie is revolutionair door haar interdisciplinaire aanpak, met een combinatie van biologische, psychologische en sociologische invalshoeken. Ryff is een bevlogen en gedreven onderzoekster die al vanaf het prille begin van haar carrière geïnteresseerd is in het overstijgen van grenzen tussen wetenschappelijke disciplines. De laatste jaren groeit haar interesse in het integreren van perspectieven uit de geesteswetenschappen en de kunsten. Gedurende en welbevinden een bezoek aan haar onderzoeksinstituut sprak ik haar over haar visie op gezondheid en welbevinden en de samenwerking tussen wetenschappelijke disciplines in het onderzoek hiernaar. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website