Magazine Logo

Thuiscompagnie - Een ondersteuningsvorm die kwetsbare gezinnen in hun huishouden en ouderschap versterkt

Kristien Nys

Ouderschapskennis

Thuiscompagnie ondersteunt maatschappelijk kwetsbare gezinnen vanuit respect voor wie ze zijn. Richtvragen bij de ondersteuning zijn: Wat vinden gezinnen zelfbelangrijk? Wat willen ze met hun leven? De ondersteuning gebeurt in het tempo van het gezin, stapsgewijs (bijvoorbeeld eerst rust brengen), met erkenning van hun inzet (zoals het positieve zien en benoemen) en rekening houdend met hun draagkracht. Thuiscompagnie zet daarvoor verzorgenden in die opgeleid zijn in het versterkend en verbindend werken (Bind-Kracht) en die door een coach en intervisiesessies ondersteund worden. De ondersteuning van de verzorgenden tekent zich op verschillende domeinen af, waaronder de opvoeding en hun ouderschap. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website