Magazine Logo

Het hartverhaal van ouders

Marleen Schlüter

Ouderschapskennis

Opvoeding, ontwikkeling van kinderen en ouderschap zijn niet eenvoudig. Ouders zijn meestal de eersten die een probleem onderkennen en vaak hebben ze al veel geprobeerd voordat ze dit met anderen bespreken. Eerst met familie of vrienden en vaak als laatste redmiddel de spannende stap naar een professional. Of juist niet met familie en vrienden omdat ouders hun kind niet willen kwetsen of verstrikt zijn in hun eigen emoties. Ouders hun hartverhaal laten vertellen, biedt een goede basis voor het begeleiden van ouders. Als het hartverhaal duidelijk is, ontstaat rust en ruimte om te kijken wat nodig is om hun kind zo goed mogelijk groot te brengen. Dit artikel is een verslag van de workshop die ik gaf tijdens het congres:' Met ouders in gesprek’. (april 2014) In dit verslag vertel ik net wat meer dan wat in de workshop aan bod is gekomen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website