Magazine Logo

Waterpokken en de kunst van vergeven

Parel van Panama

Ouderschapskennis

Tjeerd heeft waterpokken. Met zijn tien jaar is hij laat, begrijp ik uit de reacties van moeders, docenten en de dokter. Is dat waarom ik het niet herkende? De tijd dat ik hem aankleedde en uitslag of pukkels opmerkte, ligt immers ver achter ons. Ook heb ik weinig ervaring met een ziek kind: de laatste keer was acht jaar geleden of zo. Dus toen Tjeerd meldde dat hij 'jeukende bulten' op zijn rug had en ik zeven rode vlekken zag, dacht ik eerder aan muggen en kattenvlooien dan aan waterpokken. Maar de kinderen en de leerkrachten op school hebben er meer verstand van, en daar werd de diagnose gesteld. Tot mijn opluchting vertelde een andere moeder dat niet zij de waterpokken bij haar peuters had herkend, maar de dames van de kinderopvang. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website