Magazine Logo

Thema: Landelijk Congres Ouderschapskennis: Ouders Eerst! - Inleiding op het thema

Margreth Hoek en Katie Lee Weille

Ouderschapskennis

Wanneer je aan ouders vraagt hoe zij de steun of hulp van instanties in de jeugdzorg ervaren, dan hoor je nog vaak dat er over hun hoofd wordt beslist of dat zij wel heel hard hun best moeten doen om werkelijk gehoord te worden. Soms vertellen ze ook hoe moeilijk het voor hen is want ze willen niet als die moeilijke ouder worden gezien, wel willen zij steun die hen verder helpt. Gedurende de ontwikkeling van hun kind veranderen ouders mee, ontwikkelen en vormen zij zich tot de persoon die ze zijn. Kijk je bijvoorbeeld naar de hoeveelheid literatuur over het belang van een gezonde hechting van een kind, dan is het toch vreemd dat er tijdens een hulpverleningsproces aan kinderen, zo weinig oog is voor het ontwikkelingsproces van ouders. Want stagneert de ontwikkeling van de ouder dan heeft dat direct weerslag op de ouder èn op het kind. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website