Magazine Logo

Ouders in beeld

José Koster

Ouderschapskennis

In de jeugdhulpverlening ligt vooralsnog de focus op het welzijn en de veiligheid van kinderen. Voor kinderen is het ook belangrijk dat er aandacht is voor het welzijn en de veiligheid van hun ouders, maar dit is helaas niet vanzelfsprekend. Wanneer ouders worden ontheven uit hun opvoedtaken blijven zij te allen tijde wel de ouders van hun kinderen, ook al spelen zij geen rol meer in de dagelijkse opvoeding. Elk kind is gebaat bij een ouder die zich gezien en erkend voelt in zijn ouderschap: een ouder die voelt dat hij ouder mag zijn en mag blijven, ook al is dat op afstand. In deze recensie wil ik de aandacht vestigen op een unieke documentaire die laat zien hoe pleegouders de ouders van hun pleegkinderen een plek weten te geven. Ouders die hun opvoedtaken uit handen hebben gegeven maar niet hun ouderschap. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website