Magazine Logo

Kolom - Oordelend zijn

Tonja Roodenburg

Ouderschapskennis

Maandagmorgen 6.45 uur, ik druk mijn wekker uit. Vreemd, het is stil in de badkamer en in de slaapkamer naast mij. In haar bed ligt mijn dertienjarige dochter nog te slapen. Ik wek haar zachtjes en noem de tijd. 'Shit, ik heb me verslapen,' zegt ze. 'Doe maar rustig aan,' zeg ik, 'ik smeer je brood wel even.' Op tafel zet ik haar ontbijt klaar en brood voor op school en haar fiets haal ik alvast uit de schuur. 'Bedankt mam.' Ze kust me op de wang en even later fietst ze de straat uit. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website