Magazine Logo

En dan ben je weer thuis... - In gesprek met humanistisch geestelijk verzorger Erwin Kamp over zingeving na een militaire missie

Norbert de Kooter

Waardenwerk

Onlangs verscheen in de Militaire Spectator het artikel 'Zingeving na de missie' van de hand van Erwin Kamp, coördinator geestelijke verzorging bij het Veteraneninstituut, over de omgang van veteranen met trage vragen. Vorig jaar schreef hij samen met Michaela Schok Na de missie, een concrete handleiding voor militairen, veteranen en het thuisfront om hun ervaringen tijdens de uitzending een plek te geven. Een gesprek met Erwin Kamp over hoe een abstract begrip als zingeving betekenis krijgt voor veteranen en welke invloed buitenstaanders hebben, zowel positief als negatief, op de verwerking van ervaringen van (oud-)militairen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website