Magazine Logo

CONGRESVERSLAG - IPS in Nederland: kom op, het kan best!

Jos Dröes

Participatie

Op 30 maart vond in conferentieoord 'De Eenhoorn' in Amersfoort de lange verwachte IPS- conferentie plaats onder de titel: 'Arbeidsintegratie met de beste papieren. Is IPS geschikt voor mensen met psychiatrische beperkingen in Nederland?' De dag was georganiseerd onder auspiciën van het Trimbos-instituut en het Kenniscentrum Rehabilitatie. Het programma vermeldde een aantal indrukwekkende sprekers, de uitkomsten van het implementatieonderzoek zouden worden gepresenteerd en de grondleggers van Individual Placement and Support, Bob Drake en Deborah Becker, waren uit de Verenigde Staten overgekomen. Kortom, het beloofde een spannende dag te worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website