Magazine Logo

De schaamte voorbij

Odette van der Heijden

Participatie

Eigenlijk heb ik geen grote trauma's. Het was thuis best gezellig met mijn vader, moeder, broer en tweelingzus. Ik was als kind ook overal goed in, dus ja, een grote toekomst lag voor mij. En toen, in de derde klas van de lagere school kwamen er andere kinderen bij ons in de klas. De sfeer veranderde. Er ontstond een hiërarchie. De sterkste jongen, de op één na sterkste jongen, maar ook het sterkste meisje, het op één na sterkste meisje... en natuurlijk werd er zo af en toe gevochten. In die tijd was ik zoals zoveel meisjes, gek op paarden en ik verzamelde met hart en ziel paardenplaatjes. Mijn nieuwste aanwinst had ik mee naar school genomen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website