Magazine Logo

Weggeschreven

Annemarie Kroet

Participatie

Herstel Lezing uitgesproken op Rehabilitatiecongres 18 december 2008 te Utrecht - Annemarie Kroet Het thema van vandaag is sociale relaties en burgerschap in de rehabilitatie. Ik wil iets vertellen over mijn ervaring met sociale contacten, vanuit de rol van patiënt die ik vijftien jaar geleden was. Ik wil duidelijk maken welke factoren het aangaan van sociale relaties belemmeren, los van een mogelijke afname van sociale vaardigheden door een psychiatrische ziekte. Eerst iets over de persoon die ik was voordat ik ziek werd en opgenomen. Ik wil hier iets over vertellen, omdat ik tijdens mijn opname de boodschap kreeg dat ik die persoon nooit meer zou kunnen worden. Daardoor werd ik afgesneden van wie ik was en verloor ik mijn identiteit. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website