Magazine Logo

Van betekenis

Hannah van Wijngaarden

Participatie

Op de cover van deze uitgave zie je een tarotkaart. En niet zomaar één, de Strength, de kracht. En dat juist deze kaart is afgebeeld is geen toeval. Jaren geleden volgde ik dagbehandeling in de vorm van een intensieve psychotherapie. Op een gegeven moment ontdekte ik iets in mezelf, dat ik te precair vond om in de groep te bespreken. Omdat er ook mogelijkheden waren voor individuele gesprekken, vroeg ik deze aan. Tot mijn teleurstelling en frustratie kreeg ik nul op het rekest; ik zou eerst moeten leren om aandacht in de groep te vragen. Ik reageerde hier heftig op, omdat het echt erg belangrijk voor me was. En ik werd wanhopig, wat zich vertaalde in suïcidale gedachten. Toen ik hierover sprak, was het snel geregeld: binnen een halve dag zat ik op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis in de regio. Onderweg ernaartoe kreeg ik al het idee dat er iets niet klopte, maar teruggaan was onmogelijk: als ik niet vrijwillig zou meewerken aan de opname, zou ik gedwongen worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website