Magazine Logo

Toen - Herstellen doe je zelf

Jean Pierre Wilken

Participatie

Symposium Herstellen doe je Zelf | 15 september 2009 | Tilburg | Georganiseerd door Tranzo / Universiteit van Tilburg en het Kenniscentrum Zelfhulp en Ervaringsdeskundigheid Onder grote belangstelling werden op 15 september de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Universiteit van Tilburg in samenwerking met het Kenniscentrum Zelfhulp en Ervaringsdeskundigheid heeft uitgevoerd naar de effecten van de cursus 'Herstellen doe je Zelf' (HdjZ). 'Herstellen doe je Zelf' is een cursus die ruim 10 jaar geleden werd ontwikkeld door het Regionaal Servicecentrum GGZ in Tilburg samen met Hanneke Henkens van de GGz Eindhoven. Als zodanig is het een van de eerste zelfhulpprogramma's in Nederland die gebaseerd zijn op de herstelgedachte. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website