Magazine Logo

R E- H A B

Inka Logister-Proost en Jacqueline Coppers, Jos Dröes

Participatie

nieuws RAAK wint Andrée van Es-prijs Op dinsdag 26 mei jl. is de allereerste Andrée van Es-prijs uitgereikt aan het jeugdproject RAAK (Regionale Actie en Aandacht voor Kenniscirculatie), een samenwerkingsverband van RIBW Oost-Veluwe, de Hoenderloo Groep en Saxion Hogescholen. Dit project richt zich op beschermd wonen voor jeugdigen met psychische stoornissen en gedragsproblematiek. Naast het ontwikkelen van de nieuwe methodiek 'Hoe(Zo) Volwassen?' richt het project zich op het realiseren van nieuwe woonvoorzieningen en een onderzoekstraject, waardoor betrokkenen meer inzicht krijgen in wat wel en niet werkt. Maatregelen, voorzieningen en activiteiten die werken worden gebundeld in best practices die vervolgens direct in de praktijk worden toegepast. Andrée van Es vertrok in 2007 als voorzitter van GGZ Nederland, ter ere waarvan de prijs werd ingesteld. Zij is nu voorzitter van de jury. De prijs wordt toegekend aan professionals die een voortrekkersrol vervullen in branche-overschrijdende samenwerking. Met de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro gemoeid. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website