Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

inhoud 2 Redactioneel | Marianne Bassant 4 Van betekenis | Marian Klein Bramel 5 De invloed van stigma op herstel. Lezing uitgesproken op het congres Beter in Beeld | Annette Plooy 13 Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen: modelgetrouwheid in de maatschappelijke opvang in Tilburg J. Buitendijk, H. Garretsen, J. Wolf, Ch. van Nieuwenhuizen 22 Herstel Psychose als decor voor het verdwenen ik in strijd met de innerlijke vijand Jeanny Severijns 27 De status aparte van ervaringswerkers binnen de eetstoornisbehandeling | Simona Karbouniaris en Annelies van de Watering 34 DRÖES | December 35 De rol van ergotherapeuten in een FACT-team. Specialist met generalistische kwaliteiten | Marion Ammeraal, Marjon van Campen en Jaap van Weeghel 47 RE-HABS 49 De betekenis van organisatiecultuur bij de implementatie van rehabilitatie | André Merks, Mitchell Tiber en Caroline van Tilburg 59 Toen Herstellen doe je zelf | Jean Pierre Wilken Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website