Magazine Logo

Het begin van iets

Jos Dröes

Participatie

Het begin van iets Het begin van iets, de eerste zin, blijkt zelden houdbaar. Er springt een woord af, maar verder spoedt het begin zich voortijdig ten einde tegen een muur. Het woord evenwel gaat zich spoedig te buiten aan vreemde bezoekjes, waarbij het zich stelselmatig vermenigvuldigt. Op elk feestje dat de dichter bezoekt heeft een woord het hoogste. Telkens wanneer hij dit woord neemt verstoort een ander woord zijn gedachten, treedt een derde woord in zijn sporen. De dichter komt tot niets. Zijn eerste schuchtere regel is inmiddels het laatste woord: het begin van iets, de eerste zin, blijkt zelden houdbaar. DRÖES Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website