Magazine Logo

De invloed van stigma op herstel. Lezing uitgesproken op het congres Beter in Beeld

Annette Plooy

Participatie

Ik begin met een woord dat rijmt op stigma. Mijn leven kent een schisma. Het schisma valt in 1985, toen ik 25 was. Voor mijn 25e jaar behoorde ik tot de gewone bevolking. De mainstream van de samenleving. Ik volgde een gewone opleiding, woonde in gewone huizen en had een normale toekomst voor me. Ooit een normaal mens ontmoet? Jazeker, er is zoiets als normaliteit. Alle menselijke verschillen en eigenaardigheden vallen toch binnen een bepaalde bandbreedte, die bepaalt of je er nog bij hoort. Ik bevond me binnen die bandbreedte. Weliswaar was ik behoorlijk getroebleerd, en een loner - tegen wil en dank - maar zo zijn er meer op die leeftijd, en meestal komt dat wel weer goed. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website