Magazine Logo

Wat heet ouderbegeleiding? Interview met lector Katie Lee Weille

Pieter Remmerswaal

Ouderschapskennis

Als lector heb ik drie taken. Ten eerste het opzetten van een onderwijsprogramma, ten tweede het doen van onderzoek en ten derde het onderhouden van contact met het beroepsveld. Die drie taken houden natuurlijk ook onderling verband met elkaar. De Augeo Foundation, hoofdsponsor van dit lectoraat, wil eigenlijk graag weten wat ouders nu precies motiveert. Je leest veel onderzoek over wat kinderen nodig hebben en over wat ouders in de opvoeding wel of niet goed doen. Maar wat is ouderschap precies? Wat is het om een ouder te zijn? Over die vragen lees je zelden. De aandacht grondig op ouders richten, betekent dat we het niet alleen hebben over hun opvoedvaardigheden, maar breder en fundamenteler over hun ervaring als ouders, en over de psychologie van ouderschap. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website