Magazine Logo

Angsten van een moeder

Marga

Ouderschapskennis

Onze zoon (17 jaar) is dusdanig ontspoord geweest dat we in één keer te maken kregen met allerlei instanties. Het ging al tijden niet goed met hem: veel spijbelen, drugs en alcohol, stelen en verder zijn eigen gang gaan. Nadat Jeugdhulp ons hielp met de opvoeding thuis, voelde ik mij gesterkt en kon ik het na een tijdje weer zelf doen. Toen werd onze zoon door de politie opgepakt na een inbraak. De politie deed ook een zorgmelding bij de Raad voor de Kinderbescherming en bij Jeugdzorg. Tussendoor hadden we zittingen van de kinderrechter: over zijn straf, de OTS, zijn toekomst, uithuisplaatsing, enzovoort. Later is hij vijf maanden in het Poortje geweest, een justitiële jeugdinrichting in Groningen. Daarna hebben we thuis MST (Multi Systeem Therapie) gehad. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website