Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 2 Ten geleide ? Caroline Suransky In memoriam 5 In memoriam: Ilja Maso ? Hans Alma & Adri Smaling 9 Geestelijke weerbaarheid 19 Geestelijke Weerbaarheid en Humanisme ? Joachim Duyndam Geestelijke weerbaarheid en humanistisch geestelijke verzorging bij de krijgsmacht ? Erwin Kamp 28 Geestelijke weerbaarheid en overgave in de geestelijke begeleiding ? Ton Jorna Op de vlucht voor de wraakgodinnen ? Carmen Schuhmann Onderzoek 48 De vooroorlogse weg van Jaap van Praag naar het humanisme ? Bert Gasenbeek 55 Honderdvijftig jaar vrijdenkersbeweging en Max Havelaar. Nieuwe ontwikkelingen in de geschiedschrijving van het vrijdenken ? Willeke Los Interview 61 Morele professionalisering in de krijgsmacht. Een interview met Désirée Verweij ? Dennis Schutijser Theorie 68 Humanistisch levensbeschouwen en interlevensbeschouwelijke geestelijke verzorging ? Hans Alma & Christa Anbeek 78 Karl Marx: Kritiek als emancipatorische praktijk ? Robin Celikates Column 90 Limburg als ‘hartland’. Het Rousseau-isme van de PVV ? Karen Vintges Recensie 93 Mohamed Ajouaou, Imams achter tralies. Casestudie naar islamitisch geestelijke verzorging in Nederlandse inrichtingen met bouwstenen voor een beroepsprofiel ? Abdelilah Ljamai Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website