Magazine Logo

De dynamische werkelijkheid

Carmel Borg

Ouderschapskennis

Professionals aan wie ik de afgelopen twintig jaar lesgaf, klaagden vaak dat mijn lessen te theoretisch waren. Te ver verwijderd van de werkelijkheid. In veel gevallen hadden ze gelijk. Een paar jaar geleden raakte ik zo gefrustreerd over mijn actieve bijdrage aan die pedagogische status quo dat ik besloot de cyclus van passiviteit te doorbreken. Ik liet ouders actief deelnemen aan gesprekken met studenten. Dit resulteerde in een cursus die een leer- en praktijkgemeenschap moet opleveren waarbinnen kritische reflectie en daadwerkelijke actie gecombineerd worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website