Magazine Logo

Als ouders niet meer voor rede vatbaar zijn

Makiri Mual

Ouderschapskennis

Interventies uit Emotionally Focused Therapy De ‘vechtscheiding’ of ‘complexe scheiding’, staat volop in de belangstelling. Minder publieke aandacht krijgt het feit dat het werken met het ontregelde gezin en de partnerrelatie ongeveer het moeilijkste werk is dat er bestaat. Carrières van hulpverleners worden steeds korter, kennis en ervaring vlieden weg, hoog verzuim, lange wachtlijsten en een moordende werkdruk. En dan nog het object van hulpverlening zelf, de ouders: ontregeld, ontmoedigd en in het partnerconflict verzwolgen. Geen liefde meer en ook niet meer weten hoe te ouderen! Ga er maar aan staan… Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website