Magazine Logo

Doen of (los)laten

Bob de Raadt en Daniël H. Stuit en Arjan Hamberg

Ouderschapskennis

Doen of laten. Doen en laten. Doen en loslaten. In het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis kunnen we er op allerlei manieren zijn voor de kinderen die bij ons opgenomen zijn. Als het gaat om hun ouders is het belangrijk om de tussenruimte te gebruiken als denkruimte, als metapositie, als empowerment van ouders. Tussen de wal en het schip ligt een loopplank. Ouderbegeleiding helpt ouders bij de overgang van onmacht naar macht, in de betekenis van: grip en overzicht te krijgen, houvast zoeken, moed vinden (of houden), kracht ontdekken, gezonde controle houden en tot actie overgaan. Soms betekent actie dingen doen, maar ook ‘laten’ kan een actieve vorm zijn van ouderlijk laveren. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website