Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

VAN DE REDACTIE KOLOM Bert Krapels, Wees zijn THEMA: GEWIK EN GEWEEG IN DE PLEEGZORG Ineke Huibregtsen, Inleiding op het thema Ineke Huibregtsen, Gescheiden en toch verbonden, een voorbeeld uit de praktijk Dr. A.M. Weterings, Pleegzorg, zorg voor kind, ouder en pleegouder Martin Blaauwgeers, Eigen ouders blijven meetellen Dr. Mr. Mariëlle Bruning, Het recht op een ongestoord gezinsleven Gé Haans, Gebrek aan nuance leidt tot polarisatie Mr. A. Quik-Schuijt, Pleegzorg: stiefkind van de jeugdbescherming Carla van Zuiden, Van dyade naar triade Herman Baartman, Kiezen of delen José Raijmakers & Lois van Beijnum, Dat kan wel zo zijn, maar... Dr. P. Bastiaensen, Pleegkind: zorg van pleegouder én ouder Alice van der Pas, Weterings’ denktrant zetpleegzorgwerker op verkeerd been Dr. A.M. Weterings, Reactie op de commentaren Mary Richmond, maatschappelijk werkers en hun taak RUBRIEKEN Surf & Zap The Lancet, De verkoop aan - en uitverkoop van - kinderen Je naaste buur is beter dan je verre broer Birsen Akin, Ziekte of verstandelijke handicap? Wellesnietes Bert en Ben Krapels, Manager en professional in de GGZ: Wie loopt wie voor de voeten? In gesprek met een onderzoeker Alice van der Pas, Alles wat ik weet heb ik van ouders geleerd LITERATUUR Recensies Tony Attwood, Het syndroom van Asperger, een gids voor ouders en hulpverleners Liane Holliday Willey, Pretending to be normal. Living with Asperger’s Syndrome Liane Holliday Willey, Asperger Syndrome in the family. Redefining normal Hanneke Meulink-Korf & Aat van Rhijn, De onvermoede Derde James Garbarino, Lost boys Irene Sagel-Grande (red.), In the best interest of the child: conflict resolution for and by children and juveniles Jeannette Nienhuis, Het verborgen kind; een zoektocht Notabene SUMMARIES Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website