Magazine Logo

Thema II: Privacy als excuus

Ineke Huibregtsen

Ouderschapskennis

Inleiding op het thema Goede zorg en hulpverlening begint met signaleren: dat ouders het niet trekken, dat een kind in de knel zit. Allereerst moet er dan met ouders gesproken worden. Over wat de signaleerder ziet en waarom hij dat zorgelijk vind en of ouders dat ook vinden, en wat er mogelijk aan gedaan kan worden. Soms lukt het niet ouders daarover te spreken, omdat ze de deur dicht houden of omdat degene die signaleert zich niet in staat voelt dat gesprek te voeren. Soms lukt het niet de goede hulpverlening te organiseren, omdat ouders dat niet willen of omdat hulpverleners elkaar in de weg lopen. Dat soort signalen moeten dan ergens terecht komen en er moet een plaats of moment zijn waar hulpverleners elkaar kunnen vinden om informatie te delen en hulpverlening af te stemmen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website