Magazine Logo

Ouders laatje nooit alleen aanmodderen

Vivian B. Shapiro

Ouderschapskennis

Vraag &antwoord over hoe, wanneer en waartoe al die inspanning voor ouders Samenvatting De eerste vraag aan mevrouw Shapiro was natuurlijk: ‘Hoe durft u heel rustig met ouders te werken terwijl een kind zo ernstig wordt verwaarloosd!’ Daarna volgden de vragen over wie je uitnodigt, wel of geen huisbezoek, en dergelijke. Intussen kwamen er meer spontane vragen uit de zaal, en nog spontanere antwoorden van mevrouw Shapiro. De discussie verdiepte zich tot de vraag watje eigenlijk wilt met ouders, en tenslotte de kritische vraag of een studiedag als deze nog zin heeft in een tijd van protocollen en bezuiniging. Een aantal schriftelijke vragen is per e-mail beantwoord door mevrouw Shapiro en ingevoegd in onderstaand verslag van de discussie. Risico’s nemen als een kind risico loopt?? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website