Magazine Logo

Literatuur - nota bene

Ouderschapskennis

Barnett, J.E. (2006). Evaluating ‘Baby Think It Over’ infant stimulators: a comparison group study. Adolescence 41,61: 103-110. Gaan tieners verstandiger om met seks als ze in het kader van voorlichting ook nog drie dagen voor een mechanische baby hebben gezorgd? Docenten, ouders en zijzelf denken van wel, maar een aantoonbaar effect op denken en praten over, of omgang met seks werd niet gevonden. Barnett verwacht dat een baby met méér mogelijkheden, plus een langere proefperiode, dagboek bijhouden, en klassegesprekken méér effect heeft. (Meer ‘think it over’dus. Let wel: dit waren geen tieners met een verstandelijke handicap. Bij hen zal het effect gering blijven omdat juist ‘think it over’ zo moeilijk is.) Blome, WW. & S. Steib (2004). Whatever the problem, the answer is ‘evidence based’ — or is it? Child Welfare 83,6: 611-615. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website