Magazine Logo

Spanning in en rond de couveuse

Froukje Slijper

Ouderschapskennis

Sent Before my time. Margaret Cohen (2003). Londen/New York: Karnac. ISBN 185575-910-1 (224 pp.) £18,99. De titel ‘ Sent before my time’ is een citaat uit Richard III van Shakespeare en betreft de klacht van Richard over zijn geboorteafwijking: ‘Deform’d, unfinish’d, sent before my time.. ’. Het citaat is toepasselijk op het te vroeg geboren en nog niet af zijn van de prematuur geboren kinderen waarover Cohen schrijft. Zij is een Kleiniaanse psychotherapeute die haar opleiding kreeg in de Tavistock Kliniek en daar door Isca Wittenberg getraind is in babyobservatie. Cohen werkte 10 jaar in de kinderpsychiatrische kliniek van het Hospital for Sick Children in Great Ormond Street in Londen, maar Sent before my time is het resultaat van werk op de afdeling neonatologie van een Universitair Ziekenhuis. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website