Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

98 ANTIEK & CURIOSA, Alice van der Pas, Baren, baren, baren — en sterven in een burgergezin eind 1800 102 VAN DE REDACTIE De recensenten in dit nummer ARTIKELEN 112 Gerecenseerd Alice van der Pas, Meer zelfbescherming dan kinderbescherming Hanneke Miley, De ene huilbaby is de andere niet Alice van der Pas, Veilige wiegen en onveilige aannames RUBRIEKEN 133 Buitenlands Onderzoek Onderzocht Sietske Dijkstra, Verwaarlozing: slepend, sluipend en soms voorgoed slopend 145 Het werk van Selma Fraiberg Alicia F. Lieberman en Peter Blos jr, Ruim baan voor Abby 160 Boekrecensies Gé Haans, Eerder beslissen over pleegzorg en adoptie? Monck, Reynolds & Wigfall: The Role of Concurrent Planning Sylvia Nossent, De dyade voorbij in infantpsychotherapie Fivaz & Corboz: The Primary Triangle Guy Couturier, Leven geven heeft een prijs Monique Bydlowski: La dette de vie. Froukje Slijper, Spanning in en rond de couveuse Cohen: Sent before my Time Joop Hellendoorn, Pschoanalytisch werk met ouders Tsiantis e.a.: Work with parents Hanneke Meulink-Korf, Een nieuwe Nagy — met meer begrip voor ouders Hargrave & Pfitzer: Ontwikkelingen in de contextuele therapie Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website