Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

VAN DE REDACTIE KOLOM Bert Krapels, Volgens gebruiksaanwijzing THEMA 1: OUDERS EN DOKTERS - WAT DOET DE OUDERBEGE-LEIDER DAARTUSSEN? Redactie, Inleiding op het thema Alice van der Pas, Prudent laveren tussen medische macht en ouderlijk gezag — over het verschil tussen positie kiezen en partij kiezen Bob de Raadt en Constance Hoogervorst, Het recht van ouders op een rechte rug Hanneke Meulink-Korf, Zoeken naar oriëntatie voor professionele verantwoordelijkheid — een reactie op de casusbeschrijvingen Monique Duijvestijn en Martine van Munster, Hoe meer keuzes, hoe meer dilemma’s — ouders begeleiden bij het kiezen Alice van der Pas, Nawoord: loyaliteit of duidelijkheid? RUBRIEK Surf & Zap Anna Bakker, Besnijdenis in Gazipasa, Turkije THEMA II: DE OVERBELASTE OUDERBEGELEIDER Bert Krapels en Louise van den Broek, Inleiding op het thema Louise van den Broek, Ouderbegeleiding: gevangen in een model - medisch denken in de GGZ Bert Krapels, De beperkte houdbaarheid van ouderbegeleiders Louise van den Broek, Een greep uit het leven van ouderbegeleiders anno 2005 Andrew Cooper, Oppervlakte- en diepteniveau in het Onderzoeksrapport Victoria Climbié RUBRIEKEN Wellesnietes Riet Portengen en Ineke Huibregtsen, Verslag van het rondetafelgesprek overpleegzorg Marcel de Beukeleer, Brief aan een pleegzorgverlener In gesprek met een onderzoeker Marina Jonkers, ‘Met een maatschappelijke invalshoek help je ouders meer dan met een pedagogische’ LITERATUUR Recensies Margalith Kleijwegt, Onzichtbare ouders. De buurt van Mohammed B. Pieter Vermeulen, Scheiding & Ouderschap — een nieuw evenwicht in de ouder-kindrelatie L. Bouwmans-van den Brink & M. Bouwmans, Zizi — de strijd om te mogen sterven. J.D. van der Ploeg, Knelpunten in de jeugdzorg Notabene Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website