Magazine Logo

Kolom - Begeleid bezoek

Tonja Roodenburg

Ouderschapskennis

"Hé lieverd!" Met haar armen wijd staat ze op het schoolplein en kijkt verlangend naar haar kind. Ze hoopt dat hij naar haar toe komt rennen. Maar de vijfjarige Bradley kijkt naar de grond, en sjokt. Ze knielt voor hem neer en aait over zijn bol. "Ha schatje, wat ben ik blij je te zien." Hij kijkt op en lacht even. "Kom, geef mama een handje, dan lopen we naar huis." Ze vraagt hoe het was op school. Hij haalt zijn schouders op. "We gaan straks cupcakes versieren", vertelt ze opgewekt. Prompt staat hij stil. "Ik wil fietsen op het pleintje", sputtert hij tegen. "Liefje, een andere keer mag je fietsen, vandaag kan dat niet. Je bent maar een uurtje bij mama". Onmiddellijk begint hij te krijsen en te stampvoeten. Ze schrikt. Op lieve toon probeert ze: "Kom, we gaan eerst een boterhammetje eten, dan lees ik je een verhaaltje voor en daarna gaan we gezellig de cupcakes versieren." Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website