Magazine Logo

Antiek & Curiosa

Shelley Burtt

Ouderschapskennis

Ja zeggen tegen een gele envelop 'Ik heb misschien een verwijzing voor u', zei maatschappelijk werker Sara over de telefoon. 'Het is een jongetje uit Korea'. Haar stem klonk aarzelend. Achttien maanden eerder was ons derde kind gestorven, na een korte ziekte, en we waren nu zes maanden bezig met de adoptieprocedure. Een week eerder hadden we nee gezegd tegen een meisjestweeling die heel binnenkort geboren zou worden. We wilden geen meisjes, en we wilden geen pasgeboren baby's. We wilden eigenlijk gewoon onze 2,5 jaar oude zoon terug. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website